+ 387 (0)35 744 174

Tražite li brtvila za različite namjene?

Pouzdan industrijski kvalitet na jednom mjestu!
> Dichtomatik, tradicija od 1978

Renomirana njemačka kompanija nudi proizvode visokog  industrijskog kvaliteta za područje statičkog, rotacijskog i hidrauličnog brtvljenja. Snažna globalna mreža i strateška povezanost inženjera doprinosi  izuzetnoj pouzdanosti i trajnosti proizvoda. Dichtomatic se hvali sa sloganom ”Bilo koja brtva, bilo kad”!

 • Preduzeće je poznato kao najveći ponuđač brtvi na evropskom tržištu za industrijska standardna brtvila sa naglaskom na kvalitet i brzu reakciju!
 • Po zahtjevima specifične primjene, što je stalna praksa u preduzeću, postoji mogućnost dorade i krojenja postojećih materijala.
 • Širok asortiman za više od 55.000 vrsta brtvila za različite namjene sa certificiranim materijalima.

Dichtomatik je globalna kompanija koja je važan dio grupacije Freudenberg, prisutna na 13 lokacija u Evropi, SAD-u, Kanadi, Aziji i Australiji. Strateški pozicionirana skladišta, podržana izvrsnim centrom za upravljanje i logistiku, garantuju najbržu i najpouzdaniju isporuku robe širom svijeta! Najviši kvalitet za industrijski standard, osiguravaju im certifikati DIN 14001 i 9001.

Dichtomatik – pouzdana rješenja za brtvljenje!

Program proizvoda obuhvata područja statičkog, rotacijskog, hidrauličkog brtvljenja i druge prilagođene proizvode koji pružaju potporu brtvi i ključni su dio osiguranja nepropusnosti.

 • Dichtomatik proizvodi koriste se na vjetroelektranama, kod svih vrsta pogonskih tehnologija, u električnom segmentu,  upotrebljavaju se u hidraulici, pumpama i kompresorima.

Statičko brtvljenje

Program uključuje>o-ringe, x-ringe, brtvene čepove, USIT obruče i mnoge druge brtve,  praktično  u svim dimenzijama, kako metričnim tako i imperijalnim, te ostalim međunarodnim dimenzijskim standardima sa različitim odobrenjima DIN-DVGW, KTW, WRAS, FDA, NSF ACS ili bez.

Rotacijsko brtvljenje

Glavni program uključuje>rotacijske uljne brtve (semerinzi):

 • u standardnim verzijama,
 • sa ili bez dodatne usne za zaštitu od prašine
 • izrađena iz vitona ili nitril gume,
 • u specijalnim izvedbama gdje je kućište potpuno presvučeno gumom
 • u određenim izvedbama sa dodatno ojačanom brtvenom usnom za upotrebu kod viših pritisaka.

Ostali program uključuje > aksijalna brtvila u obliku v-ringa:

 • sa ili bez zaštitnog metalnog poklopca.

Recipročno (uzajamno) brtvljenje 

Program brtvila za hidrauliku sadrži>u-ringe, brisače, vodilice i prstenove:

 • u različitim dimenzijama i materijalima – NBR, PTFE, TPU te kompozitni materijali u kombinaciji platno-guma, platno-fenolske smole.

Dichtomatik brtve su sastavni dio mnogih područja

ELEKTRO SEGMENT

POGONSKA TEHNOLOGIJA

HIDRAULIKA

PROCESNA INDUSTRIJA

VJETROELEKTRANE

VRTNI STROJEVI

Ponuda različitih materijala idealnih za vašu namjenu!

FFKM

FKM

NBR

POM

TPFE

TPU

VMQ

EPDM

HNBR

Koorporativni video Dichtomatik

Želite besplatni stručni savjet?

U TBS TRADE stojimo na raspolaganju za sva tehnička pitanja i stručni savjet. Možete nas kontaktirati putem emaila tbstrade@bih.net.ba ili telefonski na +387 35 744 174.

15.03.2022